Navijači Čelika napali igrače Željezničara nakon meča u Zenici

Incident nakon meča

Navijači Čelika napali igrače Željezničara nakon meča u Zenici

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Ekipa Futsal kluba Željezničar napadnuta je večeras u Zenici nakon utakmice Prve futsal lige FBiH protiv ekipe Neimari.

Domaći tim je ovaj meč dobio rezultatom 7:2, a nakon izlaska iz zeničke Arene, piše Klix, došlo je do napada na članove sarajevske ekipe od strane navijača Čelika.

Robijaši su napali članove Željezničara bakljama, letvama i kamenicama, a prilikom napada oštećen je autobus, te je povrijeđeno nekoliko igrača Plavih.

Foto: klix.ba

Ovako izgleda oštećeni autobus ekipe iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Utakmici između MNK Neimari i MNK Željezničar prisustvovalo je oko 700 gledalaca, a tokom utakmice su se često mogle čuti uvrede s tribina.

Top Komentari

shokato
godinama pisem o tome gdje je Zenica ,ljudi iz zenice i kao neki navijaci kantonalnog kluba..... opet kazem njima je mjesto na kantonu ....;) koliko jadan moras biti da napadnes igrace jedne ekipe...hahah samo se sanjima mogu tuci ,i one zene i djecu po gradaccu udarati...
8 7
Amazon63
Navijaca Čelika ? Zar MNK Neimari nemaju navijače iz sela udaljenog od Zenica 35 km , odakle je i kompanija Neimari . Od 700 gledalaca u Areni mozda je 100 bilo iz Zenica . Navijači Čelika nemaju veze sa ovim klubom !
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi