Berbatov mu poručio da ide

Zvijezda Manchester Uniteda pati nakon povratka Ronalda: "Nije u redu to što se događa"

Edmir Škorić

Tridesetšestogodišnji Cristiano Ronaldo vratio se ljetos u Manchester United, ali njegovim povratkom na Teatar snova nisu baš svi sretni.

Portugalska zvijezda je razdrmala United, postigla važne golove, naročito u Ligi prvaka, a žrtva Ronaldovog povratka svakako je dvije godine mlađi napadač Edinson Cavani, koji je prethodno imao izvrsnu prvu sezonu u dresu Manchestera sa 17 golova i šest asistencija.

Dimitar Berbatov, bivši reprezentativac Bugarske koj je nastupao za Manchester, smatra da je Cavani nepravedno ostavljen u sjeni Ronalda i savjetuje Urugvajcu da napusti klub, a trenutno ga žele u Barceloni.

"Unatoč dobroj prvoj sezoni, Cavani ne igra dovoljno. Kad neko poput Cristiana Ronalda dođe u klub, sva se pažnja prebacuje na njega, on igra u svakoj utakmici. To nije prava situacija, s obzirom da se Cavani jako borio za momčad i prošle sezone je dobio novi ugovor, ali Ronaldo je zauzeo njegovo mjesto. Nije u redu ovo što se događa, ali to se događa u nogometu", rekao je Berbatov.

"Ako postoji šansa da Cavani ode, recimo, u Barcelonu, sigurno bi mogao da to učini jer bi igrao više. Ako mu ponude više minuta u La Ligi, podržat ću ga i reći mu: 'Idi, igraj, izgleda kao dobar transfer, ima puno novca, a nemaš 24 godine'", jasan je Berbatov.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cavani se ove sezone susreo i s nekoliko zdravstvenih problema, pa je iskorišten u samo devet utakmica u Manchester Unitedu, zabio je gol protiv Tottenhama, u Premier ligi, u 3:0 pobjedi njegovog tima.

Prethodno je u jesen 2020. godine stigao iz PSG-a kao slobodan igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.