"Možete se zaraziti čak i ako ste dva ili tri puta vakcinisani, ali zaštićeni ste od težih simptoma"

Rangnick na press konferenciji

"Možete se zaraziti čak i ako ste dva ili tri puta vakcinisani, ali zaštićeni ste od težih simptoma"

Eldar Ganibegović

Koronavirus u Engleskoj pravi velike probleme.

Mnogo utakmica je otkazano u prethodnom periodu, no iz Manchester Uniteda stižu dobre vijesti, a to je da je većina igrača negativna na COVID-19.

Jedini pozitivan ustvari je francuski veznjak Paul Pogba.

"Kao što znate, prošle nsedmice smo poslednji trening imali u četvrtak i tog dana smo imali na raspolaganju osam igrača plus tri golmana. Nakon toga smo zatvorili trening centar na četiri dana kako bismo prekinuli 'lanac' zaraze. Danas na raspolaganju imamo 25 igrača. Paul Pogba je jedini koji nedostaje, ostali su tu", rekao je menadžer Uniteda Ralf Rangnick na današnjoj press konferenciji i nastavio:

"Razvoj situacije za nas prošle nedelje je bio veoma pozitivan. Koliko sam mogao da vidim danas na treningu, svi su u dobroj formi. Uradili su domaći zadatak, svi oni imaju raspored treninga kod kuće i držali su se tog rasporeda. Moguće da će većina njih, ako ne i svi biti spremni za utakmicu."

Nakon toga, njemački stručnjak iz svoje tačke gledišta govorio je o značaju vakcinacije:

Oglasi

"Moramo se uvjeriti da je većina fudbalera vakcinisana. Možete biti vakcinisati dva ili tri puta i opet se zaraziti, no spriječili ste teže posljedice."

Straha od odgode utakmice za tradicionalni Boxing day, nema:

"Mislim da trebamo da se držimo toga i poštovati tu veliku tradiciju. Radujem se tome, to je nešto sa čim se susrećem prvi put u karijeri. Sutra ćemo trenirati dok ćemo za Božić imati slobodan dan. U nedelju ćemo imati posljednji trening pred utakmicu."

Privremeni menadžer Manchester Uniteda istakao je i da je u Engleskoj izrazito gust raspored tokom sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Engleska je jedina top liga u kojoj se igraju dva kup takmičenja (Liga kup i FA Cup, op. a), u Francuskoj je skoro ukinut drugi kup. To je nešto o čemu bismo mogli razgovarati. Znam da se Liga kup igra kako bi se poboljšala finansijska situacija u klubovima koji nastupaju u trećem ili četvrtom rangu, ali raspored je pregust. Utakmica je previše i to je nešto o čemu treba raspravljati."

Narednu utakmicu Crveni đavoli igraju 27. decembra i to protiv Newcastle Uniteda na St. James Parku i to u okviru 19. kola engleskog Premiershipa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti