Ronaldo i Messi

GOAT efekt: 2021. godina je još jedan dokaz da su najbolji svih vremena, a evo i zašto

Eldar Ganibegović

S pravom se Cristiano Ronaldo i Lionel Messi smatraju najboljim svih vremena.

Još jedan pokazatelj je jedan podatak koji zaokružujemo na izmaku ove 2021. godine.

Naime, iako su Cristiano i Lionel na ljeto promijenili klubove, ostali su najbolji strijelci svojih bivših klubova za tekuću godinu.

Ronaldo je iz Juventusa prešao u Manchester United, ali je najbolji strijelac Stare dame u ovoj godini s 20 golova, dok je Messi, koji je pojačao PSG, s 28 pogodaka najbolji strijelac Barcelone ove godine.

Nije iznenađujuće da su se obje momčadi potresle otkako su izgubile svoje zvijezde i usred su velikih kriza i pitanje je da li će iduće sezone zaigrati u Ligi prvaka.

Ronaldo je s druge strane preporođen od svog emotivnog povratka u Manchester United, zabio je 13 puta u 18 utakmica za Crvene đavole.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Messi u međuvremenu nije napravio toliko toga nakon što je ljetos prešao u PSG, dajući šest golova u 16 utakmica za francuski klub.

Sačuvao je svoju najbolju formu za Ligu prvaka, zabio je pet u ovom takmičenju, a na 11 utakmica i Ligue 1 samo jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.