Evropa, a posebno Laporta drhti zbog Real Madrida: "Čini sve kako bi spriječio transfer"
Foto - EPA

Predsjednik Barcelone silno želi Haalanda

Evropa, a posebno Laporta drhti zbog Real Madrida: "Čini sve kako bi spriječio transfer"

Midhat Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta ne može da podnese činjenicu da bi veliki rival Real Madrid mogao narednog ljeta potpisati Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda.

Kraljevski klub zainteresovan je za dovođenje obojice fudbalera, ali Laporta čini sve kako bi spriječio mogućnost da i Haaland potpiše za najvećeg rivala.

Madridski list Marca tvrdi da su pored Barcelone i mnogi drugi evropski klubovi zabrinuti da bi Real mogao dovesti obje velike zvijezde narednog ljeta.

Također, navodi se kako je predsjednik Barcelone Laporta opsjednut norveškim napadačem i spreman je učiniti sve kako ga Real ne bi doveo u svoje redove.

Laporta, navodi Marca, ne krije strah od mogućnosti da Kylian i Erling zaigraju u napadu s Karimom Benzemom i Viniciusom jer bi to bila nezaustavljiva mašinerija.

Pitanje je međutim može li Barcelona finansijski podnijeti dovođenje Haalanda jer bi kompletan transfer mogao koštati preko 300 miliona eura.

Oglasi

Postoji trik kojim se Barcelona služi da kupi Haalanda: "Ovo je plan, Laporta je opsjednut igračem"

Nekoliko dana nakon što je objavljeno da je Barcelona dogovorila transfer Ferrana Torresa iz Manchester Cityja, katalonski mediji objavili su da klub sprema još jedan transfer.

Riječ je o desnom beku Noussairu Mazraouiju (24) iz Ajaxa, koji će na kraju ove sezone ostati bez ugovora. Nedavno je Edwin van der Sar, jedan od direktora Ajaxa, priznao da su vrlo male šanse da će nogometaš ostati u Amsterdamu:

"Željeli bismo da ostane, ali u decembru smo i već vidimo kamo se stvari kreću".

Mundo Deportivo objavljuje da je Barcelona favorit za potpisivanje Mazraouija i otkriva još jedan dodatni razlog zašto su izabrali upravo njega.

"Osim Mazraouijeve kvalitete, Barca želi poboljšati odnos s Minom Raiolom, igračevim agentom, kako bismo imali više šansi da dovedemo Erlinga Haalanda koji ima istog menadžera. Norvežanin je velika opsesija predsjednika Joana Laporte za ljeto, a Mazraoui bi mogao biti ključ za ovaj transfer", navodi Mundo Deportivo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Mazraouija, on je dokazano kvalitetan bek, a njegova vrijednost se procjenjuje na oko 20 miliona eura.

Nije isključeno da uz Torresa dođe već u januaru, ali je opet realnije da na kraju sezone dođe kao slobodan igrač.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Navijam za Real , ali ne svidja mi se ovo sto se desava Barceloni . Bez jake Barce nema niti jakog Reala . Sjecam se prije 10tak godina kada su gazili sve redom , koliko je truda Real ulozio i novca da im se priblize . Doslo je 7,8 igraca za dvije tri godine . Kostali su bogatstvo . Zadnju deceniju su pokorili Evropu nadmecuci se jedni protiv drugih . Ostatak Evrope je bio smijesan .
5 5
Mele
Barselona je ponos Catalonije, nebi to navijaci dali da propadne u konkurs, ali dug je sve veci, bice sve teze i teze, nema vise prihoda od pola milijarde eura, jos ispadose iz lige prvaka. a za ovo ako bi Real doveo obojicu, onda do 2030 bi skoro sve osvojili kao Bayern sto tadi u Njemackoj vec 10 godina.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi