Postoji trik kojim se Barcelona služi da kupi Haalanda: "Ovo je plan, Laporta je opsjednut igračem"

Norvežanin želja Barcelone

Postoji trik kojim se Barcelona služi da kupi Haalanda: "Ovo je plan, Laporta je opsjednut igračem"

Edmir Škorić

Nekoliko dana nakon što je objavljeno da je Barcelona dogovorila transfer Ferrana Torresa iz Manchester Cityja, katalonski mediji objavili su da klub sprema još jedan transfer.

Riječ je o desnom beku Noussairu Mazraouiju (24) iz Ajaxa, koji će na kraju ove sezone ostati bez ugovora. Nedavno je Edwin van der Sar, jedan od direktora Ajaxa, priznao da su vrlo male šanse da će nogometaš ostati u Amsterdamu:

"Željeli bismo da ostane, ali u decembru smo i već vidimo kamo se stvari kreću".

Mundo Deportivo objavljuje da je Barcelona favorit za potpisivanje Mazraouija i otkriva još jedan dodatni razlog zašto su izabrali upravo njega.

"Osim Mazraouijeve kvalitete, Barca želi poboljšati odnos s Minom Raiolom, igračevim agentom, kako bismo imali više šansi da dovedemo Erlinga Haalanda koji ima istog menadžera. Norvežanin je velika opsesija predsjednika Joana Laporte za ljeto, a Mazraoui bi mogao biti ključ za ovaj transfer", navodi Mundo Deportivo.

Haaland je u dresu Borussije Dortmund dao 76 golova na 75 mečeva, a od ljeta će ga biti moguće kupiti za 75 miliona eura jer postoji klauzula o raskidu u njegovom ugovoru s Nijemcima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjeruje se da će se Real Madrid i Barcelona prije svih takmičiti za potpis Norvežanina.

Što se tiče Mazraouija, on je dokazano kvalitetan bek, a njegova vrijednost se procjenjuje na oko 20 miliona eura. Nije isključeno da uz Torresa dođe već u januaru, ali je opet realnije da na kraju sezone dođe kao slobodan igrač.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Para nemate za plate obicnim igracima iz C TIMA a kamoli ovim prvotimcima Pique pristao na smanjenje plate nigdje veze prica o Haalandu ???
5 3
Bhf
Sanse da ova raspala Barcelona doved Halanda su jednake sansama da da dobijem jackpot na lotu,znaci nikakve.Mozda bi on i otisao tamo ali Raiola i stari njegov hoce 50 milki samo za ugovor.Memaju oni love za taj lukauz
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi