Hladan tuš za Vahu: Hoće li legendarni trener održati dato obećanje i prekrižiti mladu zvijezdu?
Foto - EPA

Abde ne želi igrati na AKN

Hladan tuš za Vahu: Hoće li legendarni trener održati dato obećanje i prekrižiti mladu zvijezdu?

M. Šljivak

Abdessamad "Abde" Ezzalzouli (20) odlučio je odbiti poziv Španije i nastupat će za seniorsku reprezentaciju Maroka.

Ovaj 20-godišnjak dobio je poziv Vahida Halilhodžića za predstojeće afričko prvenstvo, a bh. stručnjak je izrazio veliko zadovoljstvo njegovom odlukom.

"Abde zaista želi igrati za Maroko i nadam se da ćemo se dogovoriti s Barcelonom kako ne bi bilo nikakvih problema. Ne mogu mu zabraniti da dođe", rekao je Halilhodžić i nastavio je:

"Abde je igrač koji ima neophodan kvalitet za ovaj tim. Nemamo mnogo igrača kao što je on", poručio je Halilhodžić.

Ubrzo je i mladi fudbaler potvrdio da je njegov izbor Maroko, ali vrlo je moguće da ga nećemo gledati na prvenstvu Afrike koje 9. januara počinje u Kamerunu.

Kako navodi novinar Gerard Romero Abde pregovara s čelnicima Fudbalskog saveza Maroka i pokušat će da izbjegne nastup na Afričkom kupu nacija.

Oglasi

On se želi u januaru potpuno fokusirati na klub, a ova informacija svakako neće biti dobro primljena kod Vahida Halilhodžića.

Iskusni stručnjak smatra da je za sve igrače obaveza da dođu u nacionalni tim i poručio je da oni koji se ne odazovu više neće igrati za reprezentaciju.

Vaha je čovjek koji drži do svog stava, ali vidjet ćemo šta će se desiti ako se mladi fudbaler dogovori s rukovodstvom marokanskog Saveza.

Halilhodžić: Ko ne dođe, neka se oprosti od reprezentacije

Halilhodžić je poput mnogih drugih selektora afričkih reprezentacija zabrinut jer koronavirus ponovo bukti, a pitanje je hoće li evropski klubovi dopustiti svojim najboljim igračima da putuju na drugi kontinent za odigravanje utakmica AKN-a.

Prema trenutnoj situaciji, mnogi treneri rade sve da zadrže svoje zvijezde, a naročito timovi u Engleskoj.

Oglasi

"S obzirom na zdravstveno stanje, sve je komplikovanije i teže", govori Halilhodžić za AFP nakon prijetnje Evrope udruge klubova (ECA) da neće dozvoliti svojim igračima da nastupaju u ovom takmičenju, koje je već prolongirano prošle godine i koje je na rasporedu od 9. januara do 6. februara 2022. godine.

"Postavlja se veliko pitanje, hoće li se to dogoditi ili ne, odnosno hoće li klubovi dopustiti igračima dolazak ili ne. Za sada je velika borba između različitih lobiranja. Igrači su dužni doći u reprezentaciju, ali svi klubovi čine sve da igrači ne dođu, neki su čak prijetili igračima, govorili im da mogu izgubiti mjesto, biti prebačeni... Vjerojatno će biti veliki problem igračima koji igraju u Evropi. Što se mene tiče, ako igrač ne dođe, to znači da njegova veza s reprezentacijom nije dovoljno jaka i takvi se odmah mogu oprostiti od reprezentacije", poručio je Vaha.

Bh. stručnjak je poznat po "što na umu, to na drumu", a nedavno je otpisao nogometaša Chelseaja Hakima Ziyecha iz reprezentacije.

"Na posljednja dva okupljanja nije bio disciplinovan. Ne izgleda mi kao igrač koji želi mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo. To neću tolerisati", poručio je tada Halilhodžić.

Otkrio je tada kako je igrač kasnio na okupljanje i odbio da trenira, zbog čega mu je Vaha pokazao izlazna vrata i odmah dao do znanja da niko nije veći od grba koji nosi na dresu.

Oglasi

Još jedna zvijezda prozvala Halilhodžića: "On je za mene mrtav"

Iskusni trener nedavno vrata reprezentacije Maroka zatvorio za nekoliko poznatih fudbalera, pa tako u reprezentaciji Maroka nisu Hakim Ziyech (Chelsea), Noussair Mazraoui (Ajax), Adel Taarabt (Benfica) i Amine Harit (Marseille).

Pored njih odavno u reprezentaciji nema fudbalera turskog Adana Demirspora Younesa Belhande, koji ne oprašta Halilhodžiću što ga ne zove nacionalni tim.

"Ne bih se odazvao pozivu i da me je zvao. On je mrtav za mene. Nije me poštovao kao sportistu, iako sam igrao dobro u klubu", rekao je Belhanda.

Vaha je odmah odgovorio na prozivke nekadašnjeg reprezentativca.

"Trener je taj koji bira ko će igrati. Njegove izjave su pretenciozne. Birao sam igrače koji igraju timski fudbal, a postoji i žestoka konkurencija u ekipi", rekao je bh. trener.

Belhanda je odigrao ukupno 50 utakmica za Maroko, a posljednji meč odradio je u julu 2019. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ghast0
Još hladniji tuš za Vicinu prićiju: U UEFA ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju Nogometni savez Bosne i Hercegovine zbog nagomilanih problema, ali i miješanja politike u sport. Za januar su već zakazana dva sastanka. Na prvom će biti detaljno razmatrani svi pristigli izvještaji, a na drugom će se odlučivati o mogućoj suspenzija NSBiH. Nadležni u UEFA-i su prema informacijama iz Sarajeva zaključili da su predsjednik NSBiH Vico Zeljković, ali i još nekoliko članova bh. fudbalske vlade, duboko involvirani i u svakodnevnoj politici. Zbog toga u kući evropskog fudbala ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju NSBiH i ponovo instaliraju Komitet za normalizaciju, jer su opet na sceni isti ili slični problemi kao i 2011. godine.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi