Nakon utakmice Inter - Torino

Snimak tek izašao na vidjelo: "Mirotvorac" Džeko u potpuno novoj ulozi zbog Perišića

Admin Čaušević

Edin Džeko je za kratko vrijeme u Interu postao jedan od vođa svlačionice. 

Inter je 2021. godinu završio na najbolji mogući način. Nakon duže od desetljeća osvojen je Scudetto, a Nerazzurri su na pravom putu i da odbrane titulu prvaka.

Milanski klub je serijom sjajnih rezultata preuzeo prvo mjesto na tabeli Serije A, a posljednji od sedam uzastopnih trijumfa stigao je u srijedu nad Torinom.

Značajan doprinos dao je i Džeko koji je stigao ljetos. Do sada je 35-godišnji Sarajlija u prvenstvu zabio osam golova te upisao četiri asistencije.

Utakmica je završena rezultatom 1:0. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Denzel Dumfries i to na asistenciju Džeke.

Poslije susreta uslijedilo je uobičajno slavlje igrača, a tek nekoliko dana kasnije na vidjelo je izašao snimak kako se dvojica igrača Intera svađaju poslije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Naime, kako se može vidjeti na snimku Ivan Perišić i Mateo Vecino su u pozadini ušli u žestoku raspravu, a u njihovoj blizini je bio i Džeko.

Kapiten bh. reprezentacije se našao u ulozi "mirotvorca" jer je prvi bio koji je "gasio požar" te je na taj način spriječio veći incident.

Poslije toga je dotrčao i trener Simone Inzaghi koji je smirio strastite je rasprava brzo okončana, što ne znači i da je promakla navijačima Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Komentari na društvenim mrežama su različiti, ali generalni dojam je da se radi o stvarima koje ostaju na terenu te da se radi o izolovanom slučaju.

Interesantno da obojici igrača na kraju sezone ističe ugovor s Interom, pa i ne čudi zašto obojica igrača možda nastoje da se dokažu Inzaghiju kako bi ostali u ekipi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.