Brazilski defanzivac

Konačno i malo lijepih vijesti za navijače Chelseaja: Silva produžio ugovor

Eldar Ganibegović

Brazilski defanzivac Thiago Silva produžio je ugovor s Chelseajem.

Londonski klub ovu vijest potvrdio je na svojoj zvaničnoj stranici, a ugovor sada važi do ljeta 2023. godine.

"Zadovoljstvo mi je što igram u Chelseaju. Nisam mislio da ću tri godine ostati u Londonu, ali sam veoma sretan zbog toga. Hvala klubu na prilici koju mi daje. Ja ću nastaviti da pružam maksimum od sebe", poručio je Silva.

Podsjetimo, 37-godišnji Silva je u Chelsea stigao u ljeto 2020. godine kao slobodan igrač iz francuskog PSG-a u kojem je proveo osam godina nakon što je u Evropi ranije nastupao za Milan, moskovski Dinamo i Porto.

Karijeru je počeo u mlađim uzrastima Fluminensea, da bi u rodnoj zemlji još nosio dresove Futebola, Juventudea i prvog tima Fluminensea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S PSG-om je Silva osvojio nevjerovatnih 25 trofeja (francuska liga, kup, Liga kup, Superkup), ali najvažniji trofej u klupskoj karijeri sigurno je došao s Chelseajem - Liga prvaka, a s Plavcima je osvojio još i trofej evropskog Superkupa, pa se prelazak u Chelsea ispostavio kao sjajan potez.

Silva je ove sezone standardan u Tuchelovoj ekipi, pa je do sada skupio 22 nastupa u svim takmičenjima, te uspio postići dva pogotka uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.