Ništa manje ne dolazi u obzir

Londonski klubovi stoje u redu: Wolvesi odredili cijenu za Adamu Traorea

Eldar Ganibegović

Španski ofanzivac Adama Traore se sve češće povezuje s odlaskom iz Wolverhamptona.

Korpulentni 25-godišnjak je ove sezone odigrao 20 utakmica za svoj tim i nije ostvario nikakav učinak (golovi i asistencije), ali i pored toga određeni klubovi za njega pokazuju interes.

Prema navodima britanskog Telegrapha, u pitanju su londonski timovi, Tottenham i West Ham United.

Isti izvor navodi i da su Wolvesi odredili cijenu za svog fudbalera, te da ga u januaru 2022. godine neće prodati za ništa manje od 25 miliona eura. Traore ugovor s Wolverhamtponom ima do kraja iduće sezone, odnosno do ljeta 2023. godine.

Podsjećanja radi, Adama Traore se ljetos povezivao s prelaskom u Liverpool nakon što je u klub stigao i Konate, no na kraju je transfer propao i on je ostao vjeran Wolvesima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Traore je dijete Barcelone, a u Engleskoj je od 2015. godine kada je iz Barcelone B prešao u Aston Villu.

Nakon godinu dana potpisuje za Middlesbrough, a od ljeta 2018. član je Wolverhamtpona pa će biti zanimljivo vidjeti da li je njegovoj avanturi na Molineuxu došao kraj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.