Griezmann će prvi put nakon 15 godina zaigrati za neki klub izvan Španije?

Tottenham ga želi kupiti

Griezmann će prvi put nakon 15 godina zaigrati za neki klub izvan Španije?

Edmir Škorić

Antoine Griezmann se ljetos vratio u Atletico Madrid iz Barcelone, a već bi mogao da promijeni sredinu.

Prema Fichajesu, francuskog napadača želi Antonio Conte u Tottenhamu i smatra ga glavnim pijunom u novom projektu koji su postavili Londončani.

Griezmann ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. godine, pa bi Spursi mogli da uđu u pregovore s Kataloncima.

Zbog financijskih problema i njegovog učinka, Katalonci su Griezmanna morali posuditi na godinu dana Atleticu koji snosi dio njegove ogromne plate od 18 miliona eura godišnje.

Tottenham bi imao financijsku snagu da ga kupi. U 2019., kada je stigao u Barcelonu, iznos koji su Katalonci platili bio je ogroman, 120 miliona eura. Španski klub stavio je u ugovor odštetnu klauzulu od 800 miliona eura, ali jasno je da bi za svega nekoliko desteaka miliona eura Barcelona bila spremna da se odrekne Francuza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako bi potpisao s Tottenhamom, to bi bila prva Griezmannova avantura izvan Španije u 15 godina karijere.

Ove sezone Griezmann je odigrao 21 zvanična meča za Atletico i postigao je sedam golova uz tri asistencije. Prema nekim pretpostvkama, Barcelona čeka ponudu od barem 50 miliona eura kako bi prodala Griezmanna.

Top Komentari

Miskee
Barceloni bi bilo bolje da ga vrate sebi jer im moze biti od pomoci. Opet je on bolji nego Luuk De Jong i Braithwaite zajedno.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi