Ismijavan je u prvom pokušaju: Brazilska gol-mašina se na velika vrata vraća u Evropu
Foto - EPA

Gabigol blizu West Hama

Ismijavan je u prvom pokušaju: Brazilska gol-mašina se na velika vrata vraća u Evropu

M. Šljivak

Brazilski napadač Gabriel Barbosa, poznatiji kao Gabigol, mogao bi se ovog mjeseca vratiti u evropski fudbal.

Ovaj 25-godišnji napadač karijeru bi mogao nastaviti u engleskom Premiershipu i navodno je jako blizu dogovora s West Hamom.

Pregovori Čekićara s Flamengom su održani, fudbaler želi ovaj transfer jer je impresioniran igrom tima Davida Moyesa i posao bi uskoro mogao biti završen.

Ako se vrati u Evropu ove zime bit će to povratak na velika vrata ovog fudbalera koji u prvom izletu nije uspio napraviti ništa na Starom kontinentu.

Gabigol je 2016. godine prešao iz Santosa u Inter za gotovo 30 miliona eura, ali se među Nerazzurrima nije naigrao. Nastupio je samo 10 puta i zabio je jedan gol. Često je bio predmet ismijavanja zbog loših nastupa i mnogi su ga proglasili totalnim promašajem.

Imao je potom neuspješnu posudbu u Benfici, da bi se zatim odlučio na povratak u Brazil i to se ispostavio kao pravi potez za karijeru ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije nešto više od tri godine vratio se u Santos, a zatim je otišao u Flamengo gdje je postigao sjajnih 104 pogotka u 147 utakmica.

Sjajni nastupi privukli su ponovo pažnju timova iz Evrope, a pored West Hama navodno su još tri kluba iz Premiershipa zainteresovani za njegove usluge.

Promo

Top Komentari

Miskee
Sve u svemu, nije los igrac
3 0
Mowzilla
Moze West Ham za pocetak, why yes no...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi