Calciomercato donosi detalje

Dva velikana u utrci za potpis: SMS za 58 miliona funti pravi transfer karijere?

Eldar Ganibegović

Sergej Milinković-Savić mogao bi napustiti Lazio.

Prema izvješćima u Italiji, konkretno Calciomercata, Manchester United vodi u utrci za potpisivanje veznjaka Lazija.

Crveni vragovi su dugo bili povezivani sa srpskim reprezentativcem i sada daju konkretne signale u pokušaju da ga konačno dovedu u svoje redove.

Calciomercato tvrdi da Lazio cijeni 26-godišnjaka na 58 miliona funti (70 miliona eura), ali i da igrača osim Manchester Uniteda prati i Juventus.

No, prema njihovim navodima, Manchester United ima više šanse za dovođenje popularnog SMS-a, te ističu Mateju Kežmana kao ključnog čovjeka, igračevog agenta koji je bivši napadač Chelseaja.

Iako Manchester United još uvijek nije dao zvaničnu ponudu za 26-godišnjaka, Calciomercato piše kako je ovaj fudbaler izvan Juventusovog finansijskog dosega, te da Crveni đavoli ne bi trebali brinuti što se toga tiče.

Privremeni trener tima s Old Trafforda, Ralf Rangnick, želi pojačati svoj vezni red, a transfer bi se mogao dogoditi na ljeto. Milinković-Savić bi tako trebao biti zamjena za Paula Pogbu, koji bi konačno trebao napustiti klub.

Podsjetimo, Milinković-Savić ima ugovor s Lazijom do ljeta 2024. godine, a u Laziju je još od 2015. godine kada je stigao iz Genka. Prošao je sve mlađe selekcije i prvi tim Vojvodine, a igrao je još kao dijete i u Austriji za GAK.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Milinković-Savić je 19 utakmica u Seriji A ove sezone bio direktno involviran u 14 pogodaka svog tima - sedam golova i sedam asistencija.

Nastupio je i na šest utakmica u Evropskoj ligi, ali nije ostvario golgeterski učinak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.