Ide na posudbu

Najskuplji golman u historiji konačno pronašao klub za oživljavanje karijere

Eldar Ganibegović

Čini se kako je Kepa Arrizabalaga konačno pronašao klub u kojem će oživjeti karijeru.

Golman koji je 2018. godine postao najskuplji golman svih vremena kada je iz Athletic Bilbaoa stigao u Chelsea za nevjerovatnih 80 miliona eura  nikada nije opravdao uloženi novac.

Ove sezone je njegovo mjesto među stativama zauzeo sjajni Edouard Mendy, a Španac je nastupio na tek sedam utakmica, od čega na samo jednoj u Premier ligi Engleske. Na četiri je uspio sačuvati svoju mrežu.

Već mjesecima se piše o Kepinom odlasku sa Stamford Bridgea, a izgleda da je 27-godišnjak na pragu prelaska u Lazio koji vodi njegov bivši trener iz Chelseaja, Maurizio Sarri.

Navodno je Chelsea spreman pustiti Kepu na posudbu u rimski klub s opcijom otkupa ugovora na kraju sezone, a dva kluba bi zajedno isplaćivala platu španskom golmanu.

Lazio bi njegovim dolaskom riješio problem golmana, s obzirom na to da će na kraju sezone 39-godišnji Pepe Reina gotovo sigurno napustiti klub. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Kepa je karijeru počeo u Bilbaou, bio u Basconiji, vratio se u Athletic, a prije odlaska u Englesku igrao je na posudbama u Ponferradini i Valladolidu. 

S Chelseajem je osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu i UEFA-in Superkup, a ima i 11 upisanih nastupa za reprezentaciju Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.