"Tuchel je najbolji trener na svijetu"

Pohvale za trenera Chelseaja

"Tuchel je najbolji trener na svijetu"

Eldar Ganibegović

Njemački stručnjak Thomas Tuchel s dosta uspjeha vodi ekipu Chelseaja.

Plavci su trenutno drugoplasirani tim u engleskom Premiershipu s 43 boda, deset manje od prvoplasiranog Manchester Cityja.

Aktuelni su prvaci Evrope, a još uvijek su u igri da trofej i odbrane s obzirom na to da su se plasirali u osminu finala gdje će igrati protiv Lillea.

Važan kotačić u ekipi Chelseaja čini hrvatski veznjak Mateo Kovačić, koji je biranim riječima govorio o svom treneru.

"Thomas Tuchel je najbolji trener na klupskom nivou i to s dosta velikom razlikom. Imamo izuzetan odnos. On vidi neke stvari koje kod drugih trenera nisam primjećivao", rekao je Kovačić.

On je ove sezone u dresu londonskog tima odigrao 20 utakmica, postigao dva gola i podijelio pet asistencija. Ugovor s Chelseajem, u koji je stigao iz Real Madrida 2019. godine, ima do ljeta 2024. godine.

Oglasi

Kada je Tuchel u pitanju, on je Chelsea ove sezone predvodio na 33 utakmice u svim takmičenjima i upisao samo tri poraza, uz 22 pobjede i osam remija. 

Osim spomenutog trofeja Lige prvaka, Tuchel je Chelseaju donio i trofej UEFA-inog Superkupa, a još uvijek čeka na prvi trofej na tlu Engleske.

Podsjetimo, najuspješniji po broju trofeja bio je u PSG-u s kojim je dva puta bio prvak Francuske, uz po jedan trofej u Kupu i Liga kupu te zemlje, te dva Superkupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trofej Lige prvaka mu je za dlaku izmakao, s obzirom na to da je njegov tadašnji tim u finalu poražen od Bayerna.

Također, 2017. godine s Borussijom Dortmund je osvojio njemački DFB Pokal.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Ma jok ba, Kovačić će sigurno reći da je Guardiola najbolji ili Klopp! Pitajte nekog iz City da čujemo njegov odgovor.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi