Utakmica za trofej

Kakav je plan Simonea Inzaghija s Edinom Džekom?

Eldar Ganibegović

Sutra je na rasporedu finale italijanskog Superkupa između Intera i Juventusa.

Bit će ovo prilika za Edina Džeku da uzme prvi trofej otkako je stigao u Italiju 2015. godine, a italijanski Corriere dello Sport piše kako Simone Inzaghi neće mnogo razmišljati i da će Dijamanta staviti u prvu postavu.

Tako će, za razliku od ligaškog duela protiv Lazija prije dva dana (2:1), Džeko biti partner Lautara Martineza u napadu, dok će na klupu preseliti čileanski ofanzivac Alexis Sanchez.

Pomenuti list navodi kako će Džeko biti glavni adut Inzaghija u suprotstavljanju iskusnom stoperskom dvojcu Juventusa Chiellini - Bonucci.

Podsjetimo, Džeko je nedavno po drugi put prebolovao koronavirus, a u tim se vratio u pomenutoj utakmici protiv Lazija gdje je odigrao posljednjih petnaestak minuta.

Džeko je ove sezone u dresu Intera odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima na kojima je postigao 11 golova i podijelio pet asistencija.

Nadamo se da će sutra nastaviti svoj golgeterski niz i postići prve golove u 2022. godini, te osvojiti toliko čekani trofej. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bit će ovo 12. utakmica u karijeri protiv Juventusa za Edina Džeku, a u dosadašnjih 11 je postigao tri gola i upisao asistenciju, ali je samo dva puta slavio protiv torinskog kluba. Šest puta je njegova ekipa upisala poraz, a tri utakmice završile su bez pobjednika.

Utakmica Inter - Juventus igra se na Giuseppe Meazzi u Milanu s početkom od 21:00.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.