Još jedan pokazatelj da je najveći: Ibrahimović, Ronaldo, Klinsmann pa Džeko!

Transfermarkt objavio statistiku

Još jedan pokazatelj da je najveći: Ibrahimović, Ronaldo, Klinsmann pa Džeko!

Eldar Ganibegović

Edin Džeko godinama unazad je jedan od najboljih svjetskih napadača.

Od ljeta je član Intera s kojim korača ka tituli prvaka Italije, te bi tako mogao doći do titule u trećoj od pet najjačih liga Evrope.

Dijamant je na 25 utakmica za Inter u svim takmičenjima ove sezone postigao 11 pogodaka uz pet asistencije, a sinoć se protiv Lazija vratio nakon prebolovanog koronavirusa i odigrao posljednjih petnaestak minuta.

Džeko je igrajući za Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter tresao mreže 209 puta u ligaškim utakmicama i to protiv 69 protivnika.

Tom statistikom pozabavio se i Transfermarkt i došao do podatka da Džeko drži četvrto mjesto kada je u pitanju broj klubova kojima je postizao pogotke u pet najjačih liga Evrope.

Treći je legendarni Nijemac Jurgen Klinsmann, dok prvo mjesto dijele dvije žive legende Zlatan Ibrahimović i Cristiano Ronaldo.

"Velika je šansa da je jedan od ovih momaka pogodio protiv vašeg kluba", stoji u opisu fotografije koju je objavio Transfermarkt.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još jedan dokaz da je najveći kojeg je Bosna i Hercegovina imala.

Edin Džeko je kroz karijeru najviše golova dao protiv Manchester Uniteda i Plzena, po devet. Protiv Stuttgarta je pogodio osam puta, dok je po sedam dao Sampdoriji, Atalanti, Bologni i Hoffenheimu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Daj Boze da ikad budemo imali boljeg, da je bio englez ili brazilac vrijedio bi 300 miliona
20 0
Malmi_Suomi
Edin Džeko iza jednog švabe Klinsmanna svjetske klase???? Pa ne samo ustati i reći Džeko nego dok je živ dignut mu spomenik ( pretjerujem znam) ali ovakav ambasador i čovjek/ insan šta je prvo uradio za sebe i svoju karijeru da je iza velikana Ibrahimovica, Ronalda i jednog Klinsmanna onda nemam riječi. A uz sve to je ispromovirao BiH Sarajevo do maksimuma.... mnogi se neće složiti sa ovim ali činjenice i brojke su ne umoljive. Možete ga mrziti ili voljeti ali ovakvog igrača i čovjeka ( do sada tek su mu 35 Februaru t6) teško ćemo mi iz BiH imati. Pozdrav za ( ne ) zombije hehehe , ja sam zombi postao , spavanje 0 bodova . Vozdra ljudi
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi