Edin Džeko i drugovi ponovo na vrhu, Milan Đurić pogodio u neočekivanoj pobjedi Salernitane

Serija A

Edin Džeko i drugovi ponovo na vrhu, Milan Đurić pogodio u neočekivanoj pobjedi Salernitane

Edmir Škorić

Inter je večeras u susretu 21. kola italijanske Serije A savladao ekipu Lazija s 2:1.

Milan je još danas u podnevnim satima pobjedom u Veneciji privremeno preuzeo vrh, no gradski rival Inter vraća se na prvo mjesto i ima utakmicu manje od Rossonera.

Edin Džeko večeras je počeo meč na klupi, pošto se tek nedavno oporavio od koronavirusa, ali mu je trener Simone Inzaghi dao šansu od 73. minute.

Prvi put se mreža na utakmici zatresla u 17. minuti, ali je VAR poništio pogodak Lautara Martineza. U 30. minuti Bastoni je postigao pogodak udarcem izvan šesnaesterca, što nije baš karakteristično za štopera Nerazzurra.

Pet minuta je samo trajalo slavlje Intera, pošto je Ciro Immobile iskoristio veliku grešku Samira Handanovića i postigao vjerovatno najlakši gol u karijeri, pa se od 35. minute krenulo ispočetka.

Inter je manje - više kontrolisao stvari na terenu, pa je u nastavku preuzeo incijativu, a onda u 67. minuti postigao novi gol i opet su glavni posao obavili stoperi. Bastoni ovaj put centrira, a Skriniar glavom loptu šalje u mrežu gostiju iz Rima.

U ostatku meča Inter je svjesno prepustio incijativu Laziju, ali čvrsta odbrana milanskog sastava nije dozvolila novi pogodak. Istina, uspio je Immobile opet pogoditi, ali je bio u ofsajdu.

Inter ima 49 bodova, bod više i utakmicu manje od Milana. Treći na tabeli je Napoli sa 43 boda, a Atalanta je četvrta sa 41 bodom. Lazio je tek osmi sa 32 boda i sa sve manjim izgledima da izbori evropska takmičenja. Interu sada slijedi finale Superkupa Italije koje se igra u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U istom terminu večeras je odigran i meč Verona - Salernitana. Posljednjeplasirani tim lige iznenadio je Veronu i slavio s 2:1, a bh. napadač Milan Đurić postigao je gol iz penala u prvom dijelu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti