Želi se što bolje spremiti

Messiju u glavi samo Real Madrid, zbog toga trpi reprezentacija Argentine

Edmir Škorić

Lionel Messi je tokom zimskih praznika krajem prošle godine prebolio koronavirus i sada se želi vratiti u formu.

Argentinski nogometaš se s negativnim testom vratio u Pariz, ali i dalje ne igra za PSG zbog zdravstvenih razloga. Jasno, u klubu neće ništa prepustiti slučaju, Messi će se vratiti tek kada bude u potpunosti spreman.

Ono što je glavni cilj sada već bivšeg igrača Barcelone je da bude spreman za okršaje s Real Madridom u osmini finala Lige prvaka, pa je zbog toga odlučio da propusti čak i mečeve u dresu Argentine.

Tako Messi neće biti na raspolaganju Argentini za duele sa Čileom i Kolumbijom u pripremama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Messi je u razgovoru sa selektorom Lionelom Scalonijem donio tu odluku. Argentina se već plasirana na Svjetsko prvenstvo i Messi će dobiti dodatno vrijeme za oporavak i odmor, kako bi što zdraviji i spremniji dočekao te duele s Realom.

Još je upitno kada će Messi ponovo zaigrati za PSG, moglo bi to biti u nedjelju u duelu sa Reimsom u francuskoj Ligi 1.

Nogometaš PSG-a od 1. januara nije davao nikakve novosti o svom zdravstvenom stanju, no prošlog četvrtka ponovno se javio svojim famovima putem Instagram profila. Argentinac je rekao da još uvijek radi na tome da postane 100% fizički spreman, ali i da se veseli povratku na teren.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kao što znate, imao sam COVID-19 i želim vam zahvaliti na svim porukama koje sam primio i obavijestiti vas da mi je trebalo više vremena nego što sam mislio da se oporavim, ali sam se skoro potpuno oporavio i jedva čekam da se vratim na teren", saopštio je Messi, koji će naravno imati poseban motiv u okršaju s Realom.

Ove sezone je 34-godišnji napadač odigrao ukupno 16 utakmica za PSG i dao je šest golova na pet asistenija, od čega samo jedan gol u Ligi 1, zbog čega sedmicama trpi velike kritike.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.