Došao je za 115 miliona eura kao velika zvijezda, otići će tiho i bez pompe za isuviše malo novca

Eden Hazard napušta Real

Došao je za 115 miliona eura kao velika zvijezda, otići će tiho i bez pompe za isuviše malo novca

E. Škorić

Eden Hazard (30) trebao je biti jedan od ključnih igrača Real Madrida, ali od transfera iz Chelseaja 2019. godine belgijski krilni napadač nije napravio ništa posebno.

Hazard je bio jedan od onih koji su povećavali rejting engleskog Premiershipa, nezaustavljiv u prodorima, spektakularan i eksplozivan igrač, ali onda se dogodio taj transfer u Real Madrid 2019. godine. Od tada, Eden je otišao u zaborav.

Imao je istina problema s povredama, dobio koji kilogram viška, zapustio se i poput mnogih drugih zvijezda, zakazao baš onda kada je trebao najviše da pokaže.

Njemu trener Reala Carlo Ancelotti tu i tamo vjeruje, hvali ga na presicama, no u meču Superkupa Španije protiv Athletica Belgijanac nije dobio šansu, a njegovo nezadovoljstvo moglo se vidjeti i na dodjeli pehara.

Čini se da je i samom Edenu više dosta da bude rezerva, pa je odlučio da napusti kraljevski tim.

Prema riječima belgijskog novinara Sacha Tavolierija, Hazard želi napustiti Real Madrid već ove zime. No, situacija nogometaša ovisi i o njegovoj fizičkoj kondiciji.

Ljekari Real Madrida preporučili su ponovnu operaciju Hazarda, no Florentino Perez se nije složio s tom intervencijom jer bi to značilo da bi Belgijanac bio skroz "out".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Eden inzistira na rastanku iako ga je Real platio 115 miliona eura. Igračeva vrijednost danas je procijenjena na svega 20-ak miliona eura, no "koči" ga ugovor koji ima do ljeta 2024. godine.

S obzirom da u Realu uveliko planiraju dolazak Kyliana Mbappea na kraju sezone, vjeruje se da će Florentino ipak popustiti, da će biti spreman da pusti Hazarda, ali sada je samo pitanje ko želi nekada jednog od najubojitijih lijevih krila na svijetu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Za 160 miliona je došao hahahah,zavio u crno taj madridski isprdak
0 9
Malmi_Suomi
A slikao sam se sa njim 2015 godine na Sarajevskom Međunarodnom aerodromu dok je za Chelsea bio strah i trepet. Zamisli jbt 115 mil.+ plata + ovo + ono i na kraju da ode za 20mil. UŽAS ali to je Perez wuhahahahahaha I ne samo on, đe je BALE tj BALO???
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi