Ima tri opcije: Poznato kada će Haaland saopštiti veliku odluku

Norvežanin ide iz Dortmunda

Ima tri opcije: Poznato kada će Haaland saopštiti veliku odluku

E. Ganibegović

Erling Haaland napustit će Borussiju Dortmund, samo je pitanje kada - u januaru ili na ljeto.

Mnogi klubovi povezivali su se s s njim, a Deportes Cuatro sada piše da će norveški napadač svoju odluku čelnicima Borussije Dortmund saopštiti do petka.

Isti medij piše da će Haaland birati između tri kluba, a to su Real Madrid, Barcelona i Manchester City.

Haaland je ove sezone za Milionere odigrao 18 utakmica i postigao čak 21 gol uz šest asistencija u svim takmičenjima. Ukupno je Norvežanin za trenutno drugoplasirani tim Bundeslige odigrao 77 utakmica i postigao 78 golova uz 21 asistenciju.

Podsjetimo da je karijeru počeo u norveškom Bryneu iz kojeg odlazi u Molde. U januaru 2019. godine pojačao je Red Bull Salzburg, gdje je "eksplodirao" i za godinu dana prešao u redove Borussije.

Za reprezentaciju Norveške je na 15 nastupa ovaj 21-godišnjak postigao 12 golova.

Real Madrid ima plan B ukoliko ne dođe Erling Haaland

Real Madrid trebao bi prvobitno da se pojača Kylianom Mbappeom kojem na ljeto ističe ugovor s PSG-om i na Santiago Bernabeu bi stigao kao slobodan igrač, ali Florentino Perez ne bi imao ništa protiv ni kada bi u svojim redovima vidio i dragulja Borussije Dortmund.

Ipak, ukoliko se desi da Haalanda ne uspije dovesti, Real Madrid bacit će se u akciju dovođenja Fiorentininog Dušana Vlahovića, prenosi "El Nacional".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vlahović bi se tako pridružio svom kolegi iz reprezentacije Luki Joviću koji također nastupa za Real Madrid, a bilo bi zanimljivo vidjeti da li bi igrao u paru ili rotaciji s Karimom Benzemom.

Reprezentativac Srbije ove sezone igra kao preporođen i do sada je na 23 nastupa u svim takmičenjima postigao 19 golova i dodao tri asistencije za Violu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Gdje god da ode ova masina bice najbolja.Steta sto nije ranije ali razumijem ga.Bio je amater i kao takav najbolje mu je da pocne karijeru u ligi najboljoj za amaterizam.Njemackoj
3 8
Miskee
Ja njega vidim u Sitiju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi