Tim iz Bergama odlučio

Nevakcinisani igrači Atalante odvojeni od vakcinisanih!

Edmir Škorić

Italijanska vlada uskoro će donijeti odluku da se vakcinisanje za sve igrače u Italiji učini obaveznim, a dok se ne donese odluka, Atalanta je poduzela "izvorne" mjere prije putovanja u Rim na utakmicu s Lazijem.

Prema pisanju italijanske štampe, klub iz Bergama odlučio je da igrači koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa putuju odvojeno od ostatka grupe, ali i da budu smješteni odvojeno u drugom hotelu i da posebno i odvojeno jedu za razliku od onih igrača koji su vakcinisani.

Očekivalo se da će Vlada 10. januara donijeti zakon koji obvezuje sve igrače u Italiji na vakcinaciju, no sve je odgođeno, ali će se to uskoro riješiti. Teoretski, nevakcinisani igrači ne mogu ni ući u istu svlačionicu kao ostali.

U oktobru 2021. godine objavljeno je da će 98 posto igrača Serije A biti vakcinisano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italija je uzela model Francuske. U međuvremenu je francuska vlada potvrdila da u zemlju mogu ući samo vakcinisani sportisti, pa ostaje za vidjeti kako će se igrati utakmice Lige prvaka između momčadi koje imaju nevakcinisane igrače.

Takođe, čini se da će to značiti kako će najbolji teniser Novak Đoković nakon Australian Opena propustiti još jedan Grand Slam turnir.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.