Žestoke uvrede navijača Atalante za Edina Džeku: "Ti si jedan cigan"

Sramotno skandiranje

Žestoke uvrede navijača Atalante za Edina Džeku: "Ti si jedan cigan"

E. Čaušević

Atalanta i Inter igraju trenutno u Bergamu utakmicu 22. kola italijanske Serije A.

U Bergamu trenutno nema golova iako smo vidjeli nekoliko dobrih šansi na obje strane. Nešto bolji bio je Inter, a u centru pažnje našao se Edin Džeko koji je propustio nekoliko dobrih prilika da se upiše u listu strijelaca.

Bh. napadač dobio je priliku da večeras igra od prve minute iako je bilo najava da će ostati na klupi.

Pored nekoliko prilika u prvom dijelu Džeko je bio u centru pažnje i zbog užasnog poteza navijača Atalante koji su se našli na meti žestokih kritika italijanske javnosti.

Naime, dio navijača Atalante večeras je vrijeđao Džeku jer su u nekoliko navrata skandirali "Ti si jedan cigan".

Tuttomercato je objavio da su ovi navijači smješteni na sjevernoj tribini stadiona u Bergamu, te da će sigurno biti kažnjeni ukoliko delegat večerašnjeg meča bude naveo u svom izvještaju ono što su skandirali Džeki večeras.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je u 82. minuti napustio teren i umjesto njega u igru je ušao Lautaro Martinez, a navijači Atalante izviždali su bh. napadača dok je išao ka klupi za rezervne igrače.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

emanuelmacron
nije cigan ,ali lagano sam sebi kopa rupu,ono njegovo glupo vracanje po loptu kostace ga klupe,i tika taka Pjaniceva igra ,sa puno greski,a napad kad puca svaku fula.Fala Inzagiju sto ga forsira ali klasicni napadac,nije dao 11 utakmica gola,sramota.
3 14
Pajkan
Da stvar bude smjesnija.Zabari su sinonim za cigane WTF
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi