Džeko se ispromašivao protiv Atalante, a šta o tome misli trener Intera?

Interu bod u Bergamu

Džeko se ispromašivao protiv Atalante, a šta o tome misli trener Intera?

E. Ganibegović

Inter je sinoć u 22. kolu Serije A remizirao kod Atalante 0:0.

Golova je moglo biti i to na pretek, ali osim što su napadači promašivali, na visokom nivou su branili Handanovič i Musso, pa golove ipak nismo vidjeli.

Nekoliko dobrih prilika imao je i Edin Džeko, no nije ga htio gol i šestu vezanu utakmicu ostao je bez pogotka. Na tu temu za "DAZN" govorio je pomoćnik u stručnom štabu Intera Massimiliano Farris.

"Centaršut Barelle i prodor Dumfriesa su mogli odlučiti pobjednika. Džeko je u stilu napadača svjetske klase ispratio loptu, ali nedostajalo je preciznosti. Edin je sjajan napadač, a naš ofanzivni red je na vrhunskom nivou", rekao je Farris, pa dodao o samoj utakmici:

"Došli smo nakon meča od 120 minuta koji smo igrali u Superkupu Italije. To je, s psihološke strane, bila jako teška utakmica. Odigrali smo dobar meč, Atalanta je igrala svoju igru i ostaje žal za pobjedom. Ipak, trebamo poštovati i Atalantu zbog sjajne predstave."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je trenutno prvi na tabeli Serije A s 50 bodova, dva više od gradskog rivala Milana koji večeras igra protiv Spezije.

Džeko je ove sezone u dresu Intera odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima na kojima je postigao 11 golova i podijelio šest asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije