Treći su u Primeri

Betis sklapa ekipu za Ligu prvaka, stiže veliko pojačanje?

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Real Betis hit je u španskoj Primeri.

Ovaj tim je nakon 21 odigrane utakmice na trećoj poziciji s 37 bodova i vrlo lako bi se moglo desiti da ih naredne sezone gledamo u Ligi prvaka.

Čini se da tako razmišljaju i čelnici kluba s Benito Villamarin stadiona, s obzirom na to da su naciljali veliko pojačanje i to iz Manchester Cityja.

Kako mediji u Velikoj Britaniji prenose, na meti Betisa nalazi se Oleksandr Zinchenko, kojeg španski tim želi na posudbu do ljeta 2023. godine.

Ipak, na Etihadu bi više voljeli da Zinchenkov novi klub u potpunosti otkupi njegov ugovor koji važi do ljeta 2024. godine. Prema Transfermarktu, Zinchenko vrijedi 25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Ukrajinac je 2016. godine stigao u City iz ruske Ufe, bio na posudbi u PSV-u, a karijeru je počeo u Shakhtaru iz Donetska.

Ove sezone je Zinchenko odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima za tim Pepa Guardiole i upisao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.