Drama u derbiju Seville konačno završena: Betis pobijedio ljutog rivala pred praznim tribinama

Domaći slavili sa 2:1

Drama u derbiju Seville konačno završena: Betis pobijedio ljutog rivala pred praznim tribinama

E. Čaušević

Betis i Sevilla nastavili su danas svoj meč koji je sinoć prekinut zbog nemilih scena, a na kraju je Betis uspio da pobijedi sa 2:1 i plasira se u četvrtfinale Kupa kralja.

Sinoć smo na Benito Villamarinu gledali odličan meč u prvom poluvremenu u odličnoj atmosferi, ali jedan od huligana domaćeg tima je sve to pokvario.

Podsjećamo, Sevilla je u 35. minuti utakmice uspjela da povede sa 1:0 kada je Papu Gomez utišao domaće navijače nakon što je zatresao mrežu gradskog rivala na asistenciju Torresa.

Ipak, samo četiri minute kasnije Betis se vratio u igru. Nabil Fekir je oduševio fudbalsku javnost jer je direktno iz kornera zabio pogodak za 1:1, ali nakon toga je počela prava drama.

Desetak sekundi nakon gola jedan od navijača je plasitčnom šipkom pogodio u glavu Jordana, a glavni sudija Bengotxea je odlučio da prekine utakmicu.

Odlučeno je da se meč nastavi danas u 16 sati, ali pred praznim tribinama iako su iz Seville tražili da se meč riješi za zelenim stolom u njihovu korist.

Na kraju je meč nastavljen od 39. minute, a na kraju Betis je imao više razloga za slavlje. Domaći tim je u 73. minuti uspio da dođe do pobjede protiv ljutog rivala kada je Canales pogodio za 2:1 nakon asistencije Carvalha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla se pokušala vratiti u meč, ali je Betis sačuvao svoju prednost i na kraju se plasirao dalje. Sigurno je da će iz Seville itekako negodovati zbog svih dešavanja, ali za njih je put u ovosezonskom izdanju Kupa kralja završen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi