Bivši igrač Intera o bh. napadaču

Džeko takve pohvale odavno nije dobio: "Za mjesec dana su svi zaboravili na Lukakua"

Endin Čaušević

Edin Džeko je ljetos sve iznenadio kada je nakon šest godina odlučio da napusti Romu i karijeru nastavi u Interu.

Iskusni bh. napadač je dobio ponudu Intera da potpiše dvogodišnji ugovor što Dijamant nije mogao da odbije i odlučio je da karijeru nastavi u dresu aktuelnog prvaka Italije što je za mnoge bilo veliko iznenađenje.

Čelnici Intera su odlučili da Džeko bude zamjena za Romelua Lukakua koji je nakon dvije sjajne sezone u ovom klubu odlučio da za 115 miliona eura pređe u Chelsea.

Lukaku je bio jedan od ponajboljih igrača Intera u prošloj sezoni i jedan od najzaslužnijih što je ovaj klub nakon 11 godina pauze osvojio konačno Scudetto.

Nakon što je Džeko stigao kao njegova zamjena mnogi su bili skeptični u taj izbor Intera. Smatrali su da je Džeko na zalasku karijere i da jednostavno ne može da nadoknadi odlazak Belgijanca.

No, bh. napadač im je na samom početku pokazao koliko griješe jer je sezonu počeo na maestralan način. O tome je pričao i nekadašnji italijanski defanzivac Daniele Adani koji je također bio iznenađen Džekinom igrom.

"Džeko pravi razliku na terenu i sada je sigurno to već svima jasno. Za mjesec dana je uspio postići da svi zaborave Lukakua. To je istina i sada je to lako reći, ali je to bilo jasno i na početku samo što su mnogi bili skeptični. S druge strane vidi se i da Dumfries ne može biti kao Hakimi, ali i njemu ide dosta dobro. Hakimija pojedini i dalje spominju, a o Lukakuu niko ne priča više", rekao je Adani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni 35-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone za Inter odigrao 29 mečeva u svim takmičenjima, te je uspio zabiti 12 golova i upisati sedam asistencija.

Džeko je za vikend bio junak Intera jer je u 90. minuti zabio gol za pobjedu protiv Venezije (2:1) i tako je uspio da prekine niz od deset utakmica bez gola u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.