Džeko u svlačionici Meazze doživio trenutak kao rijetko koji igrač u cijeloj karijeri

Nakon pobjede nad Venezijom

Džeko u svlačionici Meazze doživio trenutak kao rijetko koji igrač u cijeloj karijeri

A. Čaušević

Edin Džeko je opet junak Intera. Bio je na meti kritika zbog promašaja protiv Atalante, a odgovorio je kako najbolje zna - zlata vrijednim golom.

Mučio se Inter s Venezijom. Poslije preokreta je nekako upisana pobjeda sa 2:1. Za trijumf i itekako vrijedna tri boda pogodio je Džeko nekoliko minuta prije kraja.

Dijamant je bio najviši u skoku, zabio je glavom za veliko oduševljenje malobrojne publike na Meazzi. Zbog propisa oko koronavirusa bilo ih je samo pet hiljada.

Lud od sreće bio je i predsjednik Intera Steven Zhang koji je poslije utakmice pokazao koliko cijeni i poštuje Dijamanta.

Gazzetta dello Sport je objavila detalje šta se dešavalo u svlačionici poslije utakmice kada je ušao Zhang.

Od svih igrača Zhang je bio najsrdačniji prema Dijamantu. Nakon što je čestitao kapitenu Handanoviču, zagrlio se sa kapitenom bh. reprezentacije.

Ugledni milanski list navodi da kako Zhang obovžava Džeku te da mu je jedan od najomiljenih igrača Nerazzurra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Džekin gol protiv Venezije je na neki način i jako simboličan je ga je postigao igrač koji je stigao besplatno, a Interu će Chelsea uskoro uplatiti još 90 miliona od ukupno 113 koliko je koštala prodaja Romelua Lukakua.

Sada na Apeninima slijedi pauza za reprezentacije, a nakon što se vrati Serije A Inter će igrati derbi protiv Milana. Navijači Intera već prizivaju Džeku kao narednog heroja. Veliki Rom (Lukaku) je definitivno pao u zaobrav...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Ako ga toliko voli red bi bio od tih 90 miliona makar 9 miliona Edinu bonusa, dakle sta je 10% kada znamo da je Dzeko i u ovim godinama Pele za onu cjepanicu Lukakua.
16 1
Klicko
Edinko naš :)))
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi