Liga prvaka

Inter u dvije velike utakmice bez jednog od najvažnijih igrača

Eldar Ganibegović

Inter u narednom periodu očekuje paklen raspored.

Aktuelni prvak Italije petog februara u Seriji A igra protiv Milana, zatim slijedi duel četvrtfinala Coppa Italije protiv Rome, gostovanje Napoliju u Seriji A, pa dvomeč s Liverpoolom u osmini finala Lige prvaka, a između dvije utakmice s Redsima duelu sa Sassuolom, Genoom i Salernitanom u Calciu.

U dvije važne utakmice protiv Liverpoola trener Simone Inzaghi neće moći računati na Nicoloa Barellu, koji je nakon crvenog kartona protiv Real Madrida u 6. kolu grupne faze suspendovan na dvije utakmice.

Podsjetimo, Inter je poražen u Madridu rezultatom 2:0, a Barella je u 64. minuti zaradio direktan crveni karton na jedan jako glup način.

Bit će ovo veliki hendikep za Inzaghija u sastavljanju ekipe koja će tražiti prolaz među najboljih osam ekipa u Evropi, ali šta je tu je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovako gustom rasporedu svakako će morati rotirati, pa će Barella sigurno dobiti veću minutažu na ostalim utakmicama koje Inter očekuju u narednom periodu.

Podsjećanja radi, Inter je završio drugi u grupi D sa 10 bodova, pet manje od Real Madrida, a tri više od Sheriffa, odnosno osam od Shakhtara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.