Inter završava dva transfera: Džeki konkurent postaje Inzahgijev džoker, stiže i sjajni Nijemac

Milanski klub se pojačava

Inter završava dva transfera: Džeki konkurent postaje Inzahgijev džoker, stiže i sjajni Nijemac

A. Čaušević

Inter će u finišu prijelaznog roka završiti dva transfera, ubijeđeni su u to italijanski mediji. 

U utorak su čelnici Intera i trener Simone Inzaghi održali sastanak na kojim se razgovaralo o pojačanjima te su povučeni konkretni potezi.

Prvi koji stiže na Meazzu je Robin Gosens iz Atalante. Nijemac je već duže vrijeme na sjajnom nivou igara i sigurno će biti pojačanje.

Gosens u Inter stiže kao zamjena za Ivana Perišića koji na kraju sezone napušta klub pošto još uvijek nema dogovora oko produženja saradnje.

Atalanta će dobiti između 25 i 27 miliona eura, s tim da će Gosens u Inter prvo posudbu, a milanski klub će biti obavezan da ga otkupi u narednih 18 mjeseci.

Interu će se pridružiti i Felipe Caicedo, napadač poznat kao džoker Simonea Inzaghija dok je predvodio Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Caicedo je za rimski tim u Inzaghijevoj eri u nekoliko navrata postizao golove u posljednjim minutama te donosio važne bodove, pogotovo u pohodu na plasman Ligu prvaka prije dvije sezone.

Ovaj 33-godišnjak trenutno nastupa za Genou, a nakon izvjesnog odlaska Stefana Sensija u Sampdoriju te povrede Joaquina Corree pojačat će konkurenciju bh. napadaču Edinu Džeki.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Zasto ja sad mislim da gosens ne moze da prica?
0 4
Eno30
Ni približna konkurencija nije on Dzeki, iskreno Dzeko je za njega izmislio fudbal. Ovaj Gosnes je dobar igrac moze igrati lijevog beka, a poziciju Perisica
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi