Uskoro preuzima klub

Stiže zvijezda Uniteda: Nije ni potpisao, a Lampard u Everton već dovodi veliko pojačanje

Eldar Ganibegović

Čeka se da Everton ozvaniči početak saradnje s Frankom Lampardom kao novim šefom stručnog štaba ove ekipe.

Lampard će tako dobiti posao nakon godinu dana, a nakon što je u januaru prošle godine napustio Chelsea koji je od jula 2019. godine vodio u 84 utakmice na kojima je ostvario 44 pobjede, 17 remija i 23 poraza.

Posao bi uskoro trebao biti i ozvaničen, a Lampard bi na klupi Evertona trebalo da debituje 8. februara kada njegov novi tim igra protiv Newcastlea.

I dok čekamo zvaničnu potvrdu ovoga, Fabrizio Romano donosi vijest da bi uz Lamparda u Everton moglo stići i veliko pojačanje.

Radi se u trenutnom fudbaleru Manchester Uniteda, Donnyju Van de Beeku, za kojeg je zainteresovan i Crystal Palace i oko kojeg s Crvenim đavolima pregovara još od srijede.

Ranije u januaru je interes za njegove usluge pokazivao i Newcastle, ali je Holanđanin odbio prelazak na St. James Park.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Donny je ove sezone odigrao 14 utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan gol. Šansu u Premier ligi dobija zaista na kapaljku i svih osam susreta koje je odigrao, ušao je s klupe.

Gol je postigao protiv Watforda i tada je dobio najviše minuta - samo 45. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.