Odluka je pala: Frank Lampard preuzima Everton

Nakon što ih je Rooney odbio

Odluka je pala: Frank Lampard preuzima Everton

E. Ganibegović

Engleski stručnjak Frank Lampard po svemu sudeći postat će novi menadžer Evertona.

Karamele su se nedavno rastale od Rafe Beniteza, a ekipu je protiv Aston Ville vodio Duncan Ferguso, koji je uz Rooneyja, Vitora Pereiru i Lamparda bio kandidat da naslijedi Španca na užarenoj klupi.

Lampard će tako dobiti posao nakon godinu dana, a nakon što je u januaru prošle godine napustio Chelsea koji je od jula 2019. godine vodio u 84 utakmice na kojima je ostvario 44 pobjede, 17 remija i 23 poraza.

Posao bi uskoro trebao biti i ozvaničen, a Lampard bi na klupi Evertona trebalo da debituje 8. februara kada njegov novi tim igra protiv Newcastlea.

Wayne Rooney odbio Everton

Legendarni bivši engleski fudbaler, a sada trener Wayne Rooney odbio je posao u Evertonu.

Oglasi

Ovaj 36-godišnji Englez istakao je da je odbio da uopšte počne pregovore s timom s Goodison Parka, jer mu je važan posao koji trenutno obavlja u Derby Countyju.

"Everton se obratio mom agentu i pitali su da razgovaramo o poslu. Odbio sam ih. Verujem da ću biti premijerligaški menadžer i spreman sam potpuno za to, ali trenutno imam posao u Derbyju i to mi je važno", rekao je Rooney koji je ugovorom za svoj trenutni tim vezan do ljeta 2023. godine.

Podsjetimo, Wayne Rooney je kao igrač ponikao u Evertonu u kojem je prošao sve omladinske kategorije, dok nije prešao u Manchester United 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U ljeto 2017. godine vratio se u ovaj klub i zadržao se jednu sezonu, prije odlaska u D. C. United u SAD iz kojeg je prešao u Derby gdje je završio karijeru.

Gdje je završio igračku, tu je počeo trenersku karijeru. Derby je vodio na 54 utakmice, od čega na 30 ove sezone i ima učinak od devet pobjeda, 11 remija i 10 poraza.

Top Komentari

Majan
Dolazi da Everton odvede u Championship
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi