Ronaldo blokirao Transfermarkt zbog cijene koju su mu dali: "Objasnili smo mu, ali..."

Javio im se na Instagramu

Ronaldo blokirao Transfermarkt zbog cijene koju su mu dali: "Objasnili smo mu, ali..."

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo već skoro 15 godina igra na nevjerovatnom nivou i uz Lionela Messija je bez dileme obilježio jednu fudbalsku eru.

Ronaldo je najbolje dane svoje karijere proveo u Real Madridu za koji je igrao devet godina i uspio je da osvoji skoro sve što je mogao.

Iako ima već skoro 37 godina i dalje igra na sjajnom nivou i još uvijek ne razmišlja o odlasku u penziju. Ronaldo se vratio ljetos u Manchester United i pokazao da je i dalje pun motiva i želje da ostavi još dublji trag u fudbalu ukoliko je to uopšte moguće.

Iako je već u poznim igračkim godinama Ronaldova cijena na Transfermarktu je i dalje 35 miliona eura što je zaista nevjerovatno za fudbalera u njegovim godinama.

Međutim, zanimljivo je da Ronaldo baš i nije saglasan sa cijenama na Transfermarktu i to je jednom prilikom dao do znanja ljudima koji vode tu stranicu.

Naime, menadžer Daniel Busch koji je zadužen za Transfermarkt u Velikoj Britanij izjavio je da ih je Ronaldo blokirao na društvenim mrežama nakon što im je rekao da mu nisu stavili dobru cijenu.

"To je bila lista fudbalera koji imaju 33 godine i više, a on je bio ubjedljivo najskuplji fudbaler na toj listi. Vrijedio je tada 75 miliona eura i bio je 30-40 miliona skuplji od drugoplasiranog na toj listi, ali nije bio zadovoljan", rekao je Busch i nastavio.

"Tu listu smo stavili na Instagram i na njoj je bilo deset igrača. Onda se Ronaldo javio i rekao da misli da vrijedi više. Momci koji vode naš Instagram račun su mu odgovorili i objasnili zašto toliko vrijedi i da je daleko ispred svih koji su na toj listi. Poslao nam je neki emotikon, a onda nas je blokirao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldova najveća cijena na Transfermarktu bila je 2015. i 2018. godine kada je vrijedio čak 120 miliona eura. Sada je njegova cijena očekivano u padu, te iznosi 35 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DeteVi
Na tome se vidi šta mu je bitno u životu
9 1
f0restinho
Hahaha e bas ih zbog ovog blokirao a ne zbog ponizavanja par puta..
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi