El Nacional tvrdi

Messi rekao Xaviju na nedavnoj večeri kojeg igrača PSG-a Barcelona ne treba dovesti na ljeto?

Endin Čaušević

Pred početak januarskog prelaznog roka špekulisalo se da bi se Xavi Simons mogao vratiti u Barcelonu.

Simons je još kao dječak stigao u Barcelonu gdje je prošao skoro sve omladinske kategorije, ali je potom iznenadio sve na ljeto 2019. godine kada je odlučio da napusti klub i ode u PSG.

On je bio pred prelaskom u Barcu B i na vratima prvog tima katalonskog kluba, ali je šokirao sve odlukom da svoju karijeru nastavi u PSG-u.

Simons je za francuski klub debitovao u aprilu prošle godine, ali je uspio da upiše svega šest nastupa za PSG. Krajem prošle godine pojavile su se priče da se Simons kaje zbog odlaska u PSG, te da razmišlja o povratku u Barcelonu.

Navodno, on je svoje usluge ponudio katalonskom klubu i da na kraju sezone dođe u Barcelonu kao slobodan igrač nakon što mu istekne ugovor s PSG-om.

Ipak, španski El Nacional je objavio da od toga neće biti ništa i tvrde da je glavni "krivac" za to Lionel Messi. El Nacional navodi da je Messi nedavno bio na večeri s Xavijem, Busquetsom i Albom i da je treneru Barcelone poručio da ne vraća Simonsa u klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Messi je rekao Xaviju da se Simons ne razvija dovoljno dobro u PSG-u gdje ima izuzetno skromnu minutažu, te da nije pravo rješenje što se tiče Barcelone.

Simons će na kraju sezone prema svemu sudeći biti slobodan igrač, a da li će se uspjeti vratiti u Barcelonu ostaje nam da vidimo. U prilog mu ne ide ni činjenica da ni navijači Barcelone ne žele njegov povratak jer su razočarani što je prije nekoliko godina ostavio klub na cjedilu i otišao u PSG.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.