Fudbalski "dream team" je prepun kukavica: Žrtveno janje im je bio 18-godišnjak!

Završio je u suzama

Fudbalski "dream team" je prepun kukavica: Žrtveno janje im je bio 18-godišnjak!

A. Čaušević

Čini se da su neke od fudbalskih zvijezda hitre kada treba uzeti ogroman novac, ali kada treba pokazati hrabrost i odgovornosti onda pobjegnu.

Ako se za neki klub može reći da je fudbalski "dream team" to je PSG obzirom na brojne zvijezde i izuzetan individualni kvalitet.

Očekivanja od ekipe koju vodi Mauricio Pochettino su ogromna, ali da je pariški PSG još uvijek daleko od ekipe kakva treba biti pokazala je i utakmica u Kupu Francuske protiv Nice.

Parižani su ispali na penale, a žrtveno janje bio je "dječak" od 18 godina koji je na kraju u svlačionicu otišao uplakan i suzama.

Nakon regularnog vremena nije bilo golova. Lionel Messi je bio užasan, isto se može reći za Maura Icardija, ali i Kyliana Mbappea koji su bili ispod svojih standarda.

Oglasi

U prvih pet serija zabilježen je po promašja na obje strane, a pobjednik je odlučen u sedmoj seriji. Dante je panenkom prevario Donnarummu, dok je za domaće izvođač bio Xavi Simons.

Golobradi dječak koji vodi porijeklo iz Surinama je bijeloj tački prišao uplakanih očiju i nije uspio savladali Bulku. Tačnije njegov udarac je protivnički golman odbranio.

PSG je ispao, a najmlađi igrač na terenu je bio tragičar. Zato i ne čudi zašto je bio neutješan, ali je u suštini bio samo žrtveno janje drugih skupoplaćenih zvijezda.

L'Equipe je objavio detalje prema kojim Simons nije uopšte trebao pucati penal, ali da starije iskusnije kolege jednostavno nisu imali hrabrosti.

Kiombempe, Kherer, Danilo Pereia i Donnnarumma su igrači koji su mogli šutirati, međutim "uvalili" su tinejdžera. Kada su trebali pokazati od kakvog su kova, na tacnu su servirali 18-godišnjaka.

"Donijeli smo odluke za prvih pet izvođača. Mislili smo da će to biti dovoljno za pobijedimo. Onda su izvođači birani na osnovu osjećaja igrača. Simons nije bio moj izbor", kazao je Pochettino poslije meča.

Simons slovi za jednog od najtalentovanijih fudbalera svijeta. Na Park prinčeva je stigao iz Barcleone. Od njega su očekivanja velika, ali promašeni penal će mu sigurno izazvati košmare u narednom periodu. Koliko njegovom, toliko i krivicom starijih kolega.

Top Komentari

nerazzurri_internista
Pa sta je problem, momak punoljetan... izvest penal s 18 godina nije bozija kazna, a vazda se pisalo o njemu kao nekom vrhunskom talentu.
17 0
user1613662710
Ovaj mali 5 god ima da je zvijezda neka nije to zrtveno janje nego su oni od njega htjeli napravit heroja,samo nije imao srece
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi