Xavi saopštio Alvesu da neće igrati Evropsku ligu, ali takvu reakciju Brazilca nije očekivao

Nije bio oduševljen

Xavi saopštio Alvesu da neće igrati Evropsku ligu, ali takvu reakciju Brazilca nije očekivao

Endin Čaušević

Barcelona je prije nekoliko dana saopštila zvanični sastav za mečeve Evropske lige.

Xavi Hernandez odlučio se za igrače koji će biti u konkurenciji za ovo takmičenje, a u centru pažnje našao se Dani Alves koji se nije našao na spisku.

Barcelona je ove zime pored Alvesa dovela Ferrana Torresa, Adamu Traorea i Pierre-Emericka Aubameyanga, te je Xavi morao otpisati jednog od njih četvorice što se tiče spiska za Evropsku ligu.

Na kraju je odlučio da na spisku ne bude Alves koji će do kraja ove sezone konkurisati samo za utakmice u La Ligi.

Španski mediji pišu da Brazilac nije bio baš sretan zbog takvog poteza, te je da je očekivao da će se naći na spisku s obzirom na iskustvo koje je donio ekipi svojim povratkom.

Katalonski Sport je objavio da je Alves prihvatio Xavijevu odluku, ali da mu je jasno dao do znanja da time nije zadovoljan i da je očekivao da će biti u konkurenciji i za mečeve Evropske lige.

Navodno, Xavi nije očekivao da će Alves negodovati zbog odluke trenera i vjerovao je da će Brazilac to bez problema prihvatiti, ali se prevario. Mnogi su prozivali Xavija zbog odluke da na spisku bude Ousmane Dembele koji odbija produžiti ugovor, ali se nakon svega odlučio oglasiti i Alves koji je malo smirio strasti.

"Xavi zna šta mislim o tome. Oduvijek sam se trudio pomoći ekipi kako najbolje znam. Došao sam u Barcelonu da pomognem, da donesem novu dimenziju u vidu konkurencije i borbe. Ako pomažem ekipi tako što nisam na spisku, nemam nikakav problem s tim. Volio bih da sam i ja mogao biti tu, ali pravila su takva kakva jesu. Ne bunim se", rekao je Alves i osvrnuo se na Dembelea

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moje lično mišljenje je da bismo trebali koristiti Ousmanea Dembéléa dok god ga imamo na raspolaganju. Moramo biti pametni i iskoristiti njegovo prisustvo".

Alves s Barcelonom ima ugovor do kraja sezone i cilj mu je da igra što više i bolje kako bi se izborio za novi ugovor i ostanak u klubu i naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi