Sinoć tragičar, večeras žrtva

Nesretni Elanga neće mirno spavati: Nakon promašenog penala doživljava nešto što niko ne bi trebao

Eldar Ganibegović

Anthony Elanga trenutno je vjerovatno najtužniji fudbaler na planeti. 

Ovaj tinejdžer sinoć je promašio penal u raspucavanju u utakmici 1/16 finala FA Cupa između Manchester Uniteda i Middlesbrougha i direktni je krivac što se Crveni đavoli neće naći među 16 najboljih.

Već smo danas pisali o tome kako ga je nakon utakmice tješio 19 godina stariji kolega Cristiano Ronaldo, koji je također promašio penal i to u 20. minuti utakmice.

Nakon svega, kao da mu nije bilo dosta, Anthony Elanga našao se i na meti rasističkih uvreda na društvenim mrežama, koje iz poštovanja prema igraču i osjećaju gađenja na iste, nećemo prenijeti. 

Sa vama ćemo podijeliti samo podršku koju je dobio od saigrača Marcusa Rashforda koji je uz emotikon srce na Twitteru napisao:

"Anthony Elanga. Digni tu svoju glavu odmah." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Elanga je u ovoj sezoni odigrao ukupno 19 utakmica što za prvi, što za U23 tim Uniteda i postigao šest golova uz tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.