Foto - EPA

Legendarni fudbaler imao dosta psihičkih problema

Wayne Rooney šokirao priznanjem: "Zaključao bih se i pio dva dana bez prestanka"

Midhat Šljivak

Wayne Rooney jedan je od najboljih engleskih fudbalera u proteklih 20-ak godina.

On je debi u dresu Evertona imao kao 16-godišnjak, a zatim je otišao u Manchester United gdje je igrao zaista čudesan fudbal.

Međutim, iza sretnog fudbalskog lica skrivao se veliki bijes i agresivnost kojeg je pokušao ubiti alkoholom.

"Konstantno sam bio ljut i agresivan. Nosio sam dosta boli u sebi i trebalo mi je dosta vremena da otkrijem kako se nositi s tim. Bilo je to veoma teško vrijeme", otkriva Rooney u razgovoru za The Telegraph.

Utjehu je pokušao naći u alkoholu. Danima je pio bez prestanka.

"Bilo je trenutaka kada bih slobodno vrijeme koristio da se opijam. Zaključao bih se i pio bih u pokušaju da izbrišem sve misli iz glave. Ljudi su znali da volim izaći i popiti malo više, ali bilo je mnogo gore od toga", priča Rooney i nastavlja:

"To kao sportista ne možeš raditi. Ja sam mislio da je to dobro, ali je dosta negativno utjecalo u finišu karijere u Unitedu".

Rooney se uspio 'izvaditi' razgovorom i terapijama.

"Naučio sam da prije brzopletih odluka sjednem i razgovaram s nekim. To me je smirilo. Razgovarao sam s Coleen (supruga), s našim roditeljima. To sam napravio kada sam uvidio da idem prema propasti".

Rooney je pored Evertona i Manchester Uniteda igrao još za DC United te Derby County, gdje je trenutno menadžer kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.