Nesretni Elanga neće mirno spavati: Nakon promašenog penala doživljava nešto što niko ne bi trebao

Sinoć tragičar, večeras žrtva

Nesretni Elanga neće mirno spavati: Nakon promašenog penala doživljava nešto što niko ne bi trebao

Eldar Ganibegović

Anthony Elanga trenutno je vjerovatno najtužniji fudbaler na planeti. 

Ovaj tinejdžer sinoć je promašio penal u raspucavanju u utakmici 1/16 finala FA Cupa između Manchester Uniteda i Middlesbrougha i direktni je krivac što se Crveni đavoli neće naći među 16 najboljih.

Već smo danas pisali o tome kako ga je nakon utakmice tješio 19 godina stariji kolega Cristiano Ronaldo, koji je također promašio penal i to u 20. minuti utakmice.

Nakon svega, kao da mu nije bilo dosta, Anthony Elanga našao se i na meti rasističkih uvreda na društvenim mrežama, koje iz poštovanja prema igraču i osjećaju gađenja na iste, nećemo prenijeti. 

Sa vama ćemo podijeliti samo podršku koju je dobio od saigrača Marcusa Rashforda koji je uz emotikon srce na Twitteru napisao:

"Anthony Elanga. Digni tu svoju glavu odmah." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Elanga je u ovoj sezoni odigrao ukupno 19 utakmica što za prvi, što za U23 tim Uniteda i postigao šest golova uz tri asistencije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Pu mamu vam rasisticku
2 0
Mostarac94
Hahahahah pa na sta je spao manco da napada lika sto su iz kupa ispali jbte ko da je polufinale lige prvaka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi