Raskol u svlačionici Uniteda zbog Greenwooda: Mnogi se ne slažu s Ronaldom i nekolicinom ostalih

Zbog skandala koji se dogodio

Raskol u svlačionici Uniteda zbog Greenwooda: Mnogi se ne slažu s Ronaldom i nekolicinom ostalih

Eldar Ganibegović

Već svima je poznata situacija oko Masona Greenwooda koja bi ga mogla koštati karijere, a na koncu svega i života iza rešetaka.

Neki igrači uključujući Edinsona Cavanija, Cristiana Ronalda i Victora Lindelofa prekinuli si odnos s 20-godišnjakom nakon njegovog uhićenja zbog sumnje za silovanje i napad tako što su ga prestali pratiti na Instagramu.

Članovi svlačionice Man Utd-a ne slažu se oko toga kako postupiti u situaciji Greenwooda

Neimenovani izvor je za "The Sun" rekao da su neki prvotimci smatrali da je pogrešno izbaciti Greenwooda iz ekipe i društva na temelju toga da je nevin dok se ne dokaže krivnja.

"Jedan igrač posebno je bijesan zbog toga. Osjeća da odbacivanje Masona pokazuje da ekipa nije zajedno", rekao je izvor Suna i nastavio:

"Ako Mason bude osuđen za ono za što je optužen, očito će svi igrači biti užasnuti, ali policija još nije odlučila ima li dovoljno dokaza da ga optuži ili ne. Neki od njegovih najbližih smatraju da bi pravda trebala tek doći."

Oglasi

"Kada su ga neki igrači odbacili i drugi su osjetili da i oni moraju. Jedan od igrača je rekao da je to pokazalo kako momčad nije bila na okupu i pokazao da previše puta djeluju kao pojedinci", dodao je.

Greenwood je uhićen prošle nedjelje i ispitan zbog sumnje za silovanje, seksualni napad, napad i prijetnje ubojstvom svojoj djevojci. United ga je suspendovao iz sastava prve momčadi i sva njegova roba je uklonjena iz prodaje.

Neki fanovi su čak spalili dresove s Greenwoodovim prezimenom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Menadžer Uniteda Ralf Ragnick rekao je u četvrtak da je uhićenje napadača tema unutar momčadi.

"Imali smo interne rasprave, ali prilično sam siguran da će svi razumjeti da bi te interne rasprave trebale ostati interne. To je neuobičajena situacija za sve", kazao je njemački stručnjak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Mozda je nevin, ali ne zna se... ova je Greenwoodova cura je objavila dokaze. Dosad Greenwood nema nikakvih dokaza, tako da je fakticki kriv, ali eto sve ce se odlucit na sudu... dotad svako ima pravo da ga izbjegava
1 2
Robijasi_It
Ma sve u svemu uredu ako je kriv neka mu sude na pravedan nacin po kazni koju zasluzuje.navijam za Manchester dosta prije Ronalda i mnogih drugih.on se javlja prvi a svake godine neka nova da je on nju silovao znaci davno su ga trebali svi izbjegavat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti