De Gea osvjetlao obraz golmanima i postigao nešto što niko nije šest godina

Golman Manchester Uniteda

De Gea osvjetlao obraz golmanima i postigao nešto što niko nije šest godina

Eldar Ganibegović

Golman Manchester Uniteda David de Gea definitivno je jedan od najboljih igrača u ekipi Ralfa Rangnicka.

Španac sjajno brani ove sezone, a ima i najviše odbrana u Premier ligi.

Naime, on je nakon šest godina postigao nešto što nijedan golman nije u Premiershipu - izabran je za najboljeg igrača mjeseca. Španski čuvar mreže najbolji je igrač Premier lige za mjesec januar, a u saopštenju lige stoji sljedeće objašnjenje:

"De Gea je napravio nevjerovatne 22 odbrane u četiri utakmice Manchester Uniteda u januaru, zabilježivši pet u porazu od Wolvsa 1:0, sedam u remiju 2:2 s Aston Villom, a zatim još osam u pobjedi od 3:1 u Brentfordu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećanja radi, posljednji golman koji je ponio ovu nagradu bio je Fraser Foster iz Southamptona u februaru mjesecu 2016. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi