Oglasio se i Mercedes

Poznata je sudbina Lewisa Hamiltona

Admin Čaušević

Poznata je sudbina sedmerostrukog prvaka Formule 1, Lewisa Hamiltona, kada je u pitanju njegova budućnost u najbržem oktanskom cirkusu na svijetu. 

Mercedesu se neće ponoviti slučaj iz 2016. godine kada je nakon osvojene titule Nico Rosberg iznenada ostao bez jednog od vozača te je morao tražiti rješenje.

Hamilton je za vikend nakon dva mjeseca prekinuo tišinu s porukom na društvenim mrežama da je otišao, ali da se sada vratio.

Danas je i Mercedes objavio fotografiju Hamiltona s opisom "Dobrodošao nazad" što je jasan znak da ćemo Britanca i naredne seone gledati u Formuli 1.

Ostali vozači Formule 1 nisu vjerovali da će se Hamilton penzionisati dok su u Mercedesu strahovali da im se ne ponovi slučaj kao sa Rosbergom.

Hamilton je dobio dvomjesečni odmor, a u sjedištu tima će se morati pojaviti prije 18. februara za kada je zakazana prezentacija bolida za sljedeću sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.