Mercedes sprema osvetu Hamiltonu ako se oprosti od Formule 1

Čeka se reakcija

Mercedes sprema osvetu Hamiltonu ako se oprosti od Formule 1

Admin Čaušević

Lewis Hamilton se još uvijek ne oglašava po pitanju svoje budućnosti u Formuli 1. 

Formula 1 je najavila da će konačni izvještaj kontroverzne utrke u Duabiju donijeti tek 18. marta, dva dana prije prve utrke nove sezone koja starta u Bahreinu.

Sjajni vozač je nezadovoljan dešavanjima i odlukama direktora Micheale Masija koji je svojim odlukama prekršio pravilnik te omogućio Maxu Verstappenu da Hamiltona prestigne u posljednjem krugu i tako osvoji svoju prvu titulu.

Hamilton s Mercedesom ima ugovor i za 2022. godinu, ali se ne isključuje mogućnost da ga više ne gledamo u najbržem oktanskom cirukus na svijetu.

Navodno u ugovoru nema klauzule prema kojoj se Hamilton može oprostiti na kraju sezone zbog čega bi ga njemački tim mogao tužiti.

Ranije je i Totto Wolff najavio mogućnost da se Hamilton oprosti što bi Srebrne strijele dovelo u nezgodan položaj.

Ukoliko ostane u 2022. godine u Formuli 1 to će Hamiltonu biti deseta sezona u Mercedesu s kojim je osvojio šest od svojih sedam titula prvaka svijeta.

Top Komentari

DamirS
Pa nisu ni Rosberga tužili iako je izašao iz važećeg ugovora pa zašto bi to uradili čovjeku koji im je donio toliko pobjeda.
7 2
Ecosport
I gdje piše da će ga Mercedes tužiti?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi