Legenda Formule 1 prozvala Hamiltona i Verstappena

Dva puta bio prvak svijeta

Legenda Formule 1 prozvala Hamiltona i Verstappena

A. Čaušević

Max Verstappen je u prošloj sezoni u posljednjem krugu uzeo titulu prvaka svijeta u Formuli 1 ispred nosa Lewisu Hamiltonu. 

Mika Hakkinen, dvostruki prvak svijeta, je Verstappenu i Hamiltonu poručio da su se igrali s vatrom tokom prošle sezone kada su imali niz incidenata.

Vozači Red Bulla i Mercedesa su imali žestoke sudare na Silverstonu i u Monzi, dok je isti epilog izbjegnut u Saudijskoj Arabiji.

"Je li moj stil ono što oni rade? Sigurno nije jer sam imao teške nesreće. Proveo sam dosta vremena u bolnici i znam kakva je bol kad stvari krenu loše", rekao je Finac te nastavio:

"Ova dva vozača to ne znaju, zato toliko i rizikuju. Dosta vjeruju u sigurnost vozila i sigurnost na stazi."

Hakkinen je 1995. godine udario u zid na stazi u Adelaideu kada je vozio brzinom od 200 km/h. Njegov oporavak je poslije toga trajao dva mjeseca.

Top Komentari

Erikdier21
Mikaa...jedna od najvecih vozackih legendi u historiji F1....uhh kakav je to šofer bio
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi