Foto - EPA

Nakon šest godina

Kanteov kraj na Stamford Bridgeu: Chelsea ga se odriče zbog zvijezde od 100 miliona funti

Midhat Šljivak

N'Golo Kante (30) mogao bi napustiti Chelsea na kraju sezone, tvrde engleski mediji.

Londonski Plavci silno žele u svoje redove dovesti veznjaka West Hama Declana Ricea i njegov dolazak bi značio kraj Kanteove ere na Stamford Bridgeu.

Rice je velika želja Thomasa Tuchela. Pokušat će da ga dovede u svoje redove, a konkurent za njegov potpis im je Manchester United.

Cijena nije mala. West Ham za 23-godišnjeg veznjaka traži 100 miliona funti i navodno je Rice spreman da ispuni san i da zaigra za tim iz dijela Londona u kojem je proveo djetinstvo.

"Ne mogu zaustaviti pisanja o Riceu, ali već sam rekao prošlog ljeta da Rice vrijedi 100 miliona funti. To je bila jeftina cijena. On je jedan od najboljih igrača trenutno i ima potencijal da bude još bolji", rekao je menadžer Čekićara David Moyes.

Kante bi tako mogao napustiti Chelsea nakon šest godina u klubu. Sigurno da će biti dosta interesovanja za njegove usluge jer se radi o zaista čudesnom igraču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Plavci su spremni da ga se odreknu zbog sedam godina mlađeg Ricea i rado će dati 100 miliona funti.

Kante je odigrao 239 utakmica za Chelsea i zabio je 13 golova. Osvojio je Premier ligu, Ligu prvaka, Evropa ligu, FA Kup i UEFA Superkup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.