Pregovaraju s njima

Novac konačno stiže u Barcelonu: Katalonci žele dovesti čak trojicu igrača Chelseaja i to besplatno

Endin Čaušević

Barcelona je čini se konačno uspjela da riješi svoje finansijske probleme jer se očekuje da katalonski klub potpiše saradnju sa novim glavnim sponzorom.

Glavni sponzor Barcelone u narednim sezonama će biti Spotify, a španski mediji jučer su objavili da su pregovori završeni i da je dogovorena trogodišnja saradnja koja će zvanično početi u julu ove godine.

Očekuje se da će Barcelona zaraditi okoi 300 miliona eura od ovog ugovora što je zaista fantastičan iznos s obzirom u kakvim finansijskim problemima se trenutno nalazi katalonski klub.

Odmah su počele i špekulacije koga bi Barcelona mogla dovesti na kraju ove sezone iako je januarski prelazni rok tek nedavno završen.

Jasno je da će Barcelona napraviti određene promjene u igračkom kadru na kraju sezone, te se očekuje odlazak nekoliko igrača, a trenutno je sigurno da odlazi Ousmane Dembele.

Katalonski Sport objavio je da u klubu već rade na pojačanjima za njeto i da im je cilj dovesti fudbalere kojima na kraju sezone ističu ugovori kako ne bi morali plaćati obeštećenja drugim klubovima.

Navodno, Barcelona pregovara s čak trojicom igrača Chelseaja koji će prema svemu sudeći biti slobodni igrači na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već od ranije se zna da je Barca zainteresovana za Cesara Azpilicuetu i Andreasa Christiensena, te da su već u kontaktu s ovim igračima. No, sada se pojavila informacija da Barcelona želi i Antonija Rudigera koji je prije nekoliko dana ponovo odbio mogućnost da produži ugovor s Plavcima.

Rudiger traži ogromnu platu od Chelseaja za nastavak ugovora i nije baš jasno da li Barcelona ima mogućnost da ispuni te uslove. No, Katalonci će pokušati da dovedu ovaj defanzivni trio iz Chelseaja, a da li će im to uspjeti ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.