Zvijer "poletjela" u fudbalskom koloseumu: Simeonovi ratnici su protiv Traorea izgledali kao igračke

Sjajan prvi nastup poslije povrataka

Zvijer "poletjela" u fudbalskom koloseumu: Simeonovi ratnici su protiv Traorea izgledali kao igračke

A. Čaušević

Barcelona je u sjajnom meču pobijedila Atletico Madrida sa 4:2 te se vratila u borbu za plasman u Ligu prvaka. 

Golovi Jordija Albe, Gavija, Ronalda Arauja i Danija Alvesa su bili dovoljni da se osiguraju tri važna boda iako su gosti prvi stigli do vodstva prekoa Yannicka Carrasca. Drugi gol za Jorgandžije bio je djelo Luisa Suareza.

Bez dileme to je bilo najbolja partija Barcelone otkako je na klupu stigao Xavi Hernandez. Bez obzira što se nije upisao među strijelce najbolji pojedinac meča je bio Adama Traore.

Traore koji je prošao omladinsku selekciju Barcelone je stigao na posudbu iz Wolverhamptona i nikog nije ostavio ravnodušnim svojim prvim nastupom poslije povratka na Nou Camp.

Eksplozivni krilni fudbaler je bio nezaustavljiv po desnoj strani. Njegova asistencija Gaviju je bila dovoljna za se kompletira preokret još u prvom poluvremenu.

Oglasi

Ratnici Diega Simeonea jednostavno nisu imali odgovora za Traoreovu brzinu, snagu i driblinge. Teško da ih je ko namučio u posljednje vrijeme kao Traore u nedjelju.

Pokušaji da se zaustave brzonogi 26-godišnjak su na momente izgledali komično. Kada je izlazio u drugom poluvremenu Traore je nagrađen ovacijama sa tribina.

"Adama je veoma zreo igrač. Zna kada driblati, kada dodati, danas je sve dobro birao. Fizički on je životinja, zvijer. On je čistokrvno krilo i sigurno će nam pomoći. ", rekao je Xavi Hernandez nakon meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Adama pravi razliku. Ima snagu i brzinu. Drbila protivnike i solidan je u odbrani. On je sjajno pojačanje za tim", dodao je trener Katalonaca.

Obzirom da u španskom fudbalu ima puno manje intenziteta nego u engleskom i ne čudi zašto je Adama Traore već u prvom meču pokazao da će biti pojačanje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Covjek od svako 3 diblinga faul napravi, brzina 31 km/h?? Tako ds ne bi rekao da je ista postigao osim asitencije na citavoj tekmi
1 5
gallardo.la
Koliko je samo EPL dobra, covjek ce u Spaniji najbolji biti, u EPL nije bilo prostora zbog intenziteta igre
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti