Oglasio se Del Piero

Legenda Juventusa poručuje: S Vlahovićem napadamo finale Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Najveći transfer u januaru bio je onaj Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus.

Srbijanski napadač odlično se snašao u dresu Stare dame.

Odmah na debiju za Juventus postigao je sjajan gol u pobjedi protiv Verone u 24. kolu Serije A šestog februara, a sinoć je bio najzaslužniji što je Juventus preko Sassuola izborio polufinale Coppa Italije.

U 88. minuti je pri rezultatu 1:1 uzeo loptu, oslobodio se čuvara i od Tressoldija poslao loptu u mrežu, a na kraju je autogol pripisan defanzivcu Sassuola.

O njemu je samo riječli hvale imao i legendarni Alessandro Del Piero, koji je kazao da, po uzoru na 2017. godinu kada je Juventus s Higuainom, Dybalom i Mandžukićem u napadu stigao do finala Lige prvaka, to može uraditi i ove sezone s Vlahovićem.

"Mislim da Allegri radi pravu stvar što stavlja u isti tim Dybalu, Vlahovića i Moratu. Dybala je više na desnoj strani, Morata je odličan na lijevoj. Puno trči, pomaže timu i nikada ne odustaje. Vlahović će sigurno dopriijneti efikasnosti", rekao je Del Piero i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Odlični su u odbrani, solidni u sredini terena. Napad je najbolji dio tima i Allegri je potpuno u pravu što forsira igru s tri napadača. Mogu da napadnu kao i 2017. godine finale Lige šampiona".

Juventus će snage u osmini finala elitnog takmičenja odmjeriti s Villarrealom. Prva utakmica zakazana je za 22. februar na El Madriagalu, a revanš će se odigrati 16. marta na Allianz stadionu u Torinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.