Matthijs de Ligt pred potpisom
Foto - EPA

Ostaje u klubu

Matthijs de Ligt pred potpisom

Midhat Šljivak

Fudbaler Juventusa Matthijs de Ligt (22) navodno je veoma blizu potpisa novog ugovora s Juventusom.

Sjajni defanzivac stigao je u Torino 2019. godine iz Ajaxa. Plaćen je 85 miliona eura i ugovorom je vezan do 2024. godine.

Često se pisalo o njegovom odlasku iz kluba. Barcelona se spominjala kao njegova nova destinacija, ali od odlaska vjerovatno neće biti ništa.

Italijanski mediji javljaju kako je De Ligt počeo pregovore o novom ugovoru sa Starom damom i to na dodatne dvije godine.

De Ligtu je ponuđena godišnja plata od osam miliona eura, plus četiri miliona eura do kojih može doći kroz određene bonuse.

Dva od četiri miliona od bonusa su lagano ostvarljivi i doslovno mu je nova plata 10 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izvjesno je da će 22-godišnji defanzivac produžiti saradnju s torinskim velikanom za kojeg je odigrao tačno 100 utakmica u kojima je postigao šest pogodaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
Sjajno de kiks ostaje, jos rabiot ramsey alex sandro bernardeski i morata da produze i da vrate bentacura i kulusevskog i nece biti jace ekipe u seriji b! Hahaha
1 1
Juventino4321
10mil.,a klub ide na to da max plata bude 7
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi