Upisao i asistenciju

Eriksen zaigrao na 30. rođendan, odmah pokazao da je majstor

Edmir Škorić

Danski reprezentativa Christian Eriksen potpisao je krajem januara za Brentford, a danas je odigrao prvi meč od tragedije prošlog ljeta na Evropskom prvenstvu.

Eriksen je imao srčani udar tokom Eura, zbog čega je postojala opravdana sumnja u nastavak karijere, ali bivši igrač Ajaxa, Tottenhama i Intera potpisao je za premierligaš Brentford, da bi danas po prvi put zaigrao na terenu.

Do sada je trenirao, a sada se napokon našao u jednoj ozbiljnijoj utakmici, bez obzira što se radilo o prijateljskom duelu koji je Brentford odigrao s petoligašem Southend Unitedom.

Trener Brentforda Thomas Frank mogao je prvi put vidjeti Eriksena s loptom u nogama. Brentford je meč dobio s 3:2, a Eriksen je upisao asistenciju. Na terenu je proveo 60 minuta.

Veselje za Eriksena bilo je dvostruko jer upravo danas slavi 30. rođendan...

Eriksen se, podsjetimo, srušio u prvom poluvremenu utakmice Danske i Finske i spašen je samo zahvaljujući hitroj reakciji doktora koji su se zatekli na Parken stadionu. Međutim, fantastični playmaker nije odustao od nogometa.

Danac je prije nekoliko dana ponovo govorio o kobnom momentu u Kopenhagenu.

"Sjećam se svega, osim tih pet minuta za koje mi je kasnije rečeno da je trajalo oživljavanje. Pamtim ubacivanje sa strane i trenutak kada me lopta pogodila u koljeno, ali ne i ono što se dogodilo nakon toga. Probudio sam se okružen ljudima i osjetio sam snažan pritisak u grudima. Pokušavao sam disati i nisam shvatio šta se dešava", rekao je Eriksen u razgovoru za BBC i nastavio:

"Nisam znao šta se događa, pomislio sam da se nešto dogodilo s mojim nogama ili da sam povrijedio leđa. U vozilu hitne pomoći sam čuo da neko pitao koliko me dugo 'nije bilo', a čuo sam da je to trajalo pet minuta."
Kaže da svoj povratak na teren smatra čudom, a da će to osjetiti tek kada dođe neka velika utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bez sumnje da je to čudo, a siguran sam da ću postati još svjesniji toga kada se bude približavala neka velika utakmica. Biti na stadionu i igrati utakmicu je jedna posebna emocija i adrenalin koji se ne može lagano objasniti", rekao je Eriksen.

Cilj danskog nogometaša je da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Kataru koncem ove godine pa se zbog toga i vratio nogometu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.